Arşivi | Bitkisel Yağlar

Hindistan Cevizi Yağı Cilt

Hindistan cevizi yağı ,Hindistan cevizi meyvesinden sıkma yöntemiyle elde edilmektedir. Myristicin içerir. Hindistan Cevizi Yağının Faydaları: Hazmı kolaylaştırır. Saç dökülmesinde etkilidir. Fiziksel yorgunluğu giderir.

Hindistan cevizi yağı oldukça fazla E vitamini içerir, bu durum hasar görmüş kuru ve kırışmış ciltler için oldukça faydalıdır ayrıca yağın yapısında bulunan, kaprik asit, laurik asit ve kaprilik gibi üç yağlı asitler güçlü bir dezenfektan ve anti-mikrobik özellikler içerirler, bu sebebple yaraların bakımında da yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı CiltHindistan Cevizi Yağı Cilt

Hindistan cevizi yağı cilde uygulandığında, diğer yağlar gibi yağlı bir his bırakmaz, ciltte kolayca emilir.  Ayrıca hindistan cevizi yağı cilt esnekliğini sağlayarak, cildin genç bir görünümelde etmesine yardımcı olmaktadır. Bu yağ cildi pürüzsüz yaparak, ölü deri hücrelerinin dış katmanı kaldırmaya yani peeling yapmaya yardımcı olur. peeling için ayrıca laktik asit gibi aha (alfa hidroksi asit) gurubu asitlerden de faydalanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı,  kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç bakımı için kullanılan yağlar içerisinde kuru yıpranmış boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygulamanız tavsiye edilmektedir. Ayrıca badem yağıyla çok iyi uyum göstermektedir.

Çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz. Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Hindistancevizi yağı cilt için mükemmel bir masaj yağıdır. Tüm cilt tipleri için etkili bir nemlendirici olarak kullandırılabilir ve tüm kış boyunca kuruyan cilt oluşumuna karşı faydalıdır. Yağın, birçok anti bakteriyel ve antiseptik özelliği vardır. Bu sebeple, ciltte oluşan kızarıklık, döküntü, isilik ve kabarmaların azalmasına yardımcı olur. Ayrıca, psoriyazis (sedef), dermatit (cilt iltihabı), egzama ve diğer cilt enfeksiyonların tedavisine yardımcıdır.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır? Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.

Haricen: Uygulanacak yere defne sabunu ile temizlenir. Bol miktarda yedirilerek tatbik edilir. Ayakta oluşan mantar hastalıklarında da sürülerek kaşıntı önlenir. Masaj yapılarak cilt altında toplanan yağ ve toksit maddelerin terleme yolu ile dışarı atılmasını sağlar

15 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Hindistan Cevizi Yağı İle Saç Bakımı

Hindistancevizi yağı saçlar için en iyi ve doğal besleyicilerden biridir. Hindistancevizi yağı ile saça düzenli olarak masaj yapıldığında ya da duştan sonra saç şekillendirici olarak kullanıldığında saç derisini kuru bile olsa kepek ve bitlerden arındırır, saçların uzun ve güçlü olmasına katkı sağlar.

Hindistan Cevizi Yağı İle Saç Bakımı

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

*  Saç derisinde meydana gelen kepek gibi birçok sorunu ortadan kaldırır ve deriyi iyileştirir.

* Hindistan cevizi yağı saç kökleri güçlendirir

*  Saç uzamasını hızlandırır.

*  Saç kopma ve kırılmalarını ortadan kaldırır, saç dökülmesini engeller.

*  Saçları daha yumuşak ve parlak hale getirir.

* Hindistan cevizi yağı saç derisini temizler ve nemlendirir,

*Hindistan cevizi yağı saç uçlarındaki kırıkları azaltır.

* Limon suyu ile karıştırıldığında saçın dolaşmasına engel olur ve cildi nemlendirir.

*  Saçın erken beyazlaşmasını önler.

*Hindistan cevizi yağı saç tellerini kalınlaştırır

*Hindistan cevizi yağı saçın doğal yağı gibi işlev görür

Özellikle kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç yağları içerisinde kuru yıpranmış, saç rengi verilmiş yani boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygulayan, bir bone ile sabaha kadar saçınızda bekleten kullanıcılar, bir çok saç problemini azalttığını bildirmektedir.

Hindistan cevizi yağlı saç maskesi

Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Bir çay kaşığı Pirinç kepeği yağı
Bir yemek kaşığı saç kremi

Yapılışı:  Katı haldeki hindistan cevizi yağını, sıcağa dayanıklı bir kaseye koyun ve benmari usulü eritin, eriyen hindistan cevizi yağına, bir çay kaşığı pirinç kepeği yağını ekleyin, en sonunda bir yemek kaşığı saç kremini ilave edin…

Yağlar hala ılıkken bu karışımı saçlarınıza uygulayın. Saçlarınızı, saç bonesi ya da streç filmle, kafanızı da sıcak havluya sarın.Karışımı hazırlarken, kafanızı saracağınız havluyu saç kurutma makinesiyle ısıtabilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı yıkayın ve şekillendirin.

15 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Hint Yağı

Hint Yağı Müshil ilacı olarak bilinir.Kendine özgü kokusu ile kozmetiklerde kullanılır. Özelikle saçları güçlendirmede başarıyla kullanılır.

Hint yağı bitkisi (Ricinus communis), anavatanı Hindistan olan, sütleğengiller familyasından bir bitki türü.Akdeniz iklimin görüldüğü yerlerde doğal olarak yetişir veya kültürü yapılır. Tohumlarında bulunan risin maddesi zehirlidir.

Hint Yağı

Hint Yağı

Hint Yağı

Tohumlarından elde edilen yağ, renksiz-soluk satı renkli, hafif kokulu bir yağdır. Alkolde kolaylıkla çözünür. Yağın hazmı zor olduğu için yemeklik yağ olarak kullanılmaz. Tıpta kullanımı yaygındır. Yağın bileşimini özellikle Risinoleik asit oluşturur. Yağın incebağırsaklar üzerinde müshil etkisi vardır. 15-30 gramlık miktarı kuvvetli müshil etkisi yapar. Zor ısındığından motor yağı olarak da kullanılır. Sanayide sabun ve boya yapımında, dericilikde, mürekkep yapımında, issiz yanması ve beyaz alev vermesi nedeniyle kandillerde de bol miktada kullanılmıştır. Bebekler için pişik önleyici kremlerde de katkı maddesi olarak bulunur.

Hint yağı saçlarınızı besler ve uzamasına yardım eder. Yapmanız gereken yağı saçınıza sürmek, bir bone ile kapatmak ve bir yemeni ile sarmak. Arada sırada saç kurutma makinesi ile ısıtırsanız daha da iyi veya bonenin üzerine sıcak havlu da sarabilirsiniz. Ne kadar sıcak kalırsa, o kadar iyi. Hatta en iyisi, geceden sarıp, sabaha kadar bu şekilde yatmak.

Hint Yağı Nasıl Kullanılır? Hint Yağı ağacının tohumları zehirli olduğu için doğrudan kullanılması tehlikelidir. Tohumları sıkılarak elde edilen Hint yağı kullanılır. 30′ar gram hint yağı ve kınaya 1-2 gram kadar bergamot karıştırılıp saç diplerine ovarak sürülürse faydası görülür. Hint yağı, badem yağı ile birlikte saçlara ve kirpiklere sürülebilir. Bu karışım saçları parlatır, kirpikleri uzatır ve gürleştirir. Saça ve kirpiklere sürerken göze kaçmamasına dikkat etmek gerekir. Dahilen kullanımda tahriş edici tadını örtmek için limon gibi farklı tatlar eklenerek kullanılabilir.

13 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Hodan Yağı Cilt

Hodan yağı Anayurdu Doğu Akdeniz havzası olup ülkemizde Kuzey ve Batı Anadolu bölgelerinde yabani olarak yetişen bitkiden elde edilir.

Doğanın en zengin GLA (gamma linoleik asit) kaynağıdır. GLA, prostaglandinlerin oluşumu için hayati önem taşır. Prostaglandinler, premenstrüel sağlığın devamında ve birçok diğer sağlık alanında düzenleyici olarak görev yaparlar. Aynı zamanda, sağlıklı kan basıncı ve kardiyovasküler sağlığa da yardımcı olur. Hodan yağı sivilcelerden tutunda ciltteki kırışıklıklara kadar faydası vardır.

Cilt lekelrinde etken sonuç verir,sivilce oluşumunu engellemede yardımcı olur.

Hodan Yağı Cilt    

Hodan Yağı Cilt

Hodan Yağı Cilt

Hodan yağı   Tedavi edilmek istenen bölgeye masaj yoluyla uygulanır.- Selülit geçiren yok eden bitkisel yağlar arasındadır.

- Hodan yağı cilt çatlakları ve cilt kırışıkları için bitkisel çözüm sunar. Ateş düşürücü özelliği vardır.

- Kepeğe ve kelliğe iyi gelir

- Hodan yağı aynı zamanda bitkisel sivilce tedavisi için de sıkça başvurulan bir bitki kürü dür.

Hodan yağı cilt çatlakları ve cilt kırışıkları için bitkisel çözüm sunar. Hodan yağı Kozmetiklerde yumuşatıcı, antioksidan ve hücre düzenleyici olarak kullanılır. Gama linoleik asit içerir. Sağlıklı cilt için kullanılır antienflamatuardır.

Hodan Yağı Ciltte Kullanımı:Uygulayacağınız bölgeye bir bez yada pamuk yardımıyla sürünüz,daha sonra avuç içinizle masaj yapınız,

11 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Isırgan Tohumu Yağı

Isırgan Tohumu Yağı Isırgan tohumunun preslenmesiyle elde edilir.

Isırgan Tohumu Yağı

Isırgan Tohumu Yağı

Isırgan Tohumu Yağı

* Isırgan otu tohumu yağı bağışıklık sistemi üzerinde oldukça güçlendirici bir etkiye sahiptir.

*    Bakteri ve virüslerin vücutta yayılmasını önler.

*   Burun kanamasını dindirir.

*    Vücut hücrelerinin yenilenmesini sağlar.

* Isırgan tohumu yağı cilt sağlığı içinde oldukça önemlidir. Cilt gençleştirici özelliği ısırgan tohumu yağının faydaları arasında en sık karşımıza çıkan özelliğidir.

*Saç dökülmesinden saç derisi hastalıklarından şikayetçiyseniz ısırgan tohumu yağı aradığınız bir bitkisel yağ.  Yaklaşık iki ay süre ile uygulanan ısırgan tohumu yağı saçınızda ciddi anlamda iyileşme sağlayacaktır. Daha parlak sağlıklı görünümlü saçlar için ısırgan tohumu yağı kullanmalısınız.

* Egzama şikayeti olanlar içinde ısırgan tohumu yağı kullanılmalıdır.

* Isırgan tohumu yağı böbrek taşları düşürme noktasında da fazlası ile tüketilen bir yağdır. Hastalıkların doğadan şifaları için bitkisel yağlar oldukça etkili roller oynamaktadırlar.

*Regl düzensizliği yaşayan bayanlar ısırgan tohumu yağı kullanmalıdır. Isırgan tohumu yağı ile regl düzeni sağlanmaktadır.

Isırgan Tohumu Yağı Kullanımı

Kullanım 1:Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3 damla damlatılarak alınır.

Kullanım 2:Saç diplerine masaj yapılarak uygulanır.

Kullanım3:Saç tellerine bir pamuk yada bez yardımıyla sürülerek kullanılabilir.Uyguladıktan sonra 3 saat kadar saçta kalmasını sağlamanız önerilir

12 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Jojoba yağı cilt tarafından kolay emilen bir yağdır .Jojoba yağı yağ asidi ve esterlerinden oluşmaktadır, doymamış yağ asitlerince zengindir. Selülitlerden saç bakımına, ciltte oluşan çizikler, yaralar, kırışıklılara kadar pek çok şeye yararlı bir yağdır.

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

Cilt yüzeyindeki yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı olan jojoba yağı, balmumu kıvamında bir yapıya sahiptir. Ancak oda sıcaklığında hızlı bir şekilde sıvı hale geçer ve cilde uygulanmaya hazır hale gelir. Bilhassa hassas cilt tipine sahip olanlar için ideal bir doğal bakım ürünü olan jojoba yağı, ciltte hiçbir alerjik reaksiyon yaratmadığı için bu cilt tipine sahip olanlar tarafından rahatlıkla kullanılabilir. İnsan vücudunun ürettiği ve cildin temel yapı taşlarından olan “Sebum yağı” ile birçok benzer yönü bulunan jojoba yağı, cilt tarafından çok kolay bir şekilde emilmektedir. Bu doğal bitki yağı üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar, jojoba yağının insan derisi tarafından en hızlı emilen yağlardan biri olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Hamilelik sürecinde ve sonrasında aşırı kilo alıp verme döneminde vücutta oluşan çatlaklara, masaj yaparak günde 2 defa jojoba yağını uygulayabilirsiniz. Akne tedavisinde de kullanılabilir çok geniş bi spekt durumu vardır yağ kullanımının. Akneli ciltlerde, haftada bir gün ya da iki gün cildin üstüne pamuk yardımıyla uygulayıp kompres yaparak, temizlik ve beslenme için kullanılabilir. Saçlarda aşırı kepeklenme, seboreik dermatit varsa, saç köklerine freksiyon olarak jojoba yağı sürüp 15-20 dakika bekletip, haftada bir saç kökü bakımı da yapılabilir. Yani jojoba yağını her iş için kullanabilirsiniz.

Jojoba Yağı Cilde Nasıl Kullanılır?   Makyajınızı temizlemek için bir miktar pamuğu jojoba yağı ile ıslatıp makyajlı bölgeye sürünüz. Nemlendirici olarak kullanmak için kullandığınız nemlendirici kreme iki damla jojoba yağı karıştırabilir ya da az miktardaki jojoba yağını doğrudan cildinize sürebilirsiniz.

12 total views, 1 views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Jojoba Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Jojoba yağıile yıpranmış saçlarınızı hesaplı yoldan yeniden doğal görünümüne kavuşturmanız mümkün. Evde saç bakımı için yapılan her maskede olduğu gibi jojoba yağı maskesi için kullanacağınız bitkileri ve doğal yağları kendiniz belirleyebilir, istediğiniz gibi kokulandırabilirsiniz.

Jojoba yağı, cildinizin ve saçınızın ihtiyaçlarına uygun mükemmel bir doğal içeriğe sahiptir. Jojoba yağı, jojoba bitkisinin tohumundan çıkarılır ve yağın çeşitli saf hallerini üretmek için endüstriyel olarak işlenir. Jojoba yağı, rafine edilmiş haliyle ya da ham haliyle kullanılabilir ve aynı zamanda çeşitli saç bakım ürünleri içerisinde karıştırılır.

Jojoba Yağı Saça Nasıl Uygulanır ?

Jojoba Yağı Saç

Jojoba Yağı Saç

Jojoba yağını iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi, yarım çay bardağı jojoba yağına parmaklarınızı daldırarak kafa derinize ve saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Kalan yağı avuç içlerine dökerek saçlara kökten uca jojoba yağı sürün. Başınıza kuru bir havlı sararak ya da bone takarak 15-20 dakika bekleyin ve nemlendirici bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. İkinci kullanma yönteminde ise her zaman kullandığınız saç kremi içine birkaç damla jojoba yağı katarak saçlarınızı nemlendirmeniz mümkün.

Saç kuruluğu probleminden şikayetçiyseniz de saç derinizi jojoba yağıyla masaj edebilirsiniz. Derinlere işleyen jojoba yağı saç derisine yumuşatıcı bir etki yapar ve saçı da yağlandırmaz. Jojoba yağı aynı zamanda saç biti ve egzama, sedef, deri iltihabı gibi deri hastalıklarını tedavi edici mükemmel bir yağdır.

Jojoba yağı saç bakımı, jojoba yağıyla masajın yanı sıra jojoba yağı karışımı ile hazırlanan şampuan ve arındırıcılarla da yapılabilir.

Bir miktar jojoba yağı kuru saça sürülür ve büyük dişli tarak ile yağ, saçın her tarafına eşit şekilde dağılması sağlanır. Saç bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletilir ve sonra şampuanla yılanır. Böylece saçınız yumuşak ve parlak bir görünüm kazanır. Bunu yapmaya vaktiniz yoksa şampuanınızdan daha iyi sonuç almak için kullandığınız şampuana 2 tatlı kaşığı jojoba yağı karıştırabilirsiniz. Saç şekillendiricisi olarak kullanmak için, az bir miktar jojoba yağını elinize dökün ve saçınıza eşit şekilde yedirin. Bunu ıslak ya da kuru saça uygulayabilirsiniz. Özellikle dalgalı kuru saçlarda çok iyi sonuç alabilirsiniz.

12 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Jojoba Yağı Nedir

Jojoba, çok yıllık, çalımsı ve kurağa dayanıklı bir çöl bitkisidir. Arizona, Kalifornia ve Meksika’dan Sonoran çöllerine kadar olan yerlerde doğal olarak yetişmektedir. Jojobanın son yıllarda çok popüler olmasına karşın kullanımı yeni değildir. Çok eski zamanlarda dini törenlerde kullanılmak üzere parfüm ve boya yapımında jojoba yağından faydalanılmıştır.

Jojoba Yağı Nedir ?

Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

Jojoba yağı yağ asidi ve esterlerinden oluşmaktadır, doymamış yağ asitlerince zengindir. Selülitlerden saç bakımına, ciltte oluşan çizikler, yaralar, kırışıklılara kadar pek çok şeye yararlı bir yağdır.

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?

*Akneleri giderir. Sivilceli ve yıpranmış ciltlere faydalıdır.

*Kırışıklıklarda etkilidir. Ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir. Kuru ciltleri nemlendirir.

*Saç derisinde biriken ölü deri hücrelerini ve saç bakım ürünlerinin geride bıraktığı artıkları tamamen temizlemek için ideal bir yağdır.

*Saç derisini yumuşatarak kuruluk nedeniyle görülen kepeği azaltmak için kullanılabilir. Saç uzamasını teşvik ettiği bilinmektedir.

*İltihaplı egzamalarda ve selülit tedavisinde kullanılır.

*Sporcularda ayak kremi olarak kullanılır.

*Kuru cildi nemlendirirken, yağlı ciltteki yağı dengeler.

*Cilde esneklik kazandırarak karın ve bacaktaki çatlakları önler.

*Göz makyajı dahil olmak üzere yüzdeki makyajı kolaylıkla ve nazikçe temizler.

*Doğum sonrası çatlakların önlenmesinde baz yağ olarak tavsiye edilmektedir.

11 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Kakao Yağı

Kakao Yağı İdrarı söktürür.Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar.Böbrek iltihabını giderir. Besleyici,uyarıcı,iştah açıcı ve kuvvet vericidir.Haricen basur memelerini,kadınların göğüslerindeki yara ve çatlakları yumuşatmak için kullanılır. Bronzlaşma için ideal doğal bir üründür.

Kakao Yağı Kullanılışı ve Dozu: Günde 2-3 damla bir şeker parçası üzerine damlatılarak veyayarım çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak alınır.

Kakao Yağı

Kakao Yağı

Kakao Yağı

Hızlı kilo alıp verme, cilt kuruluğu gibi nedenlere bağlı olarak göğüs, basen ve göbek bölgesinde cilt çatlakları oluşabilir. Özellikle hamilelik döneminde hızla kilo alımı cildin çatlamasında önemli bir faktördür.

Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren cildinizde çatlamaları önlemek, yoğun nemlendirme yapmak için kakao yağını tercih edebilirsiniz. Her banyo sonrası göğüs, basen, kol ve göbek bölgenize kakao yağını masaj yaparak sürün.

Kakao Yağı ile Hızlı Bronzlaşma

Kumral ve beyaz tenli kadınların güneşlenirken karşılaştıkları durumlardan biri cilt renginin sadece kızarmasıdır. Hayalinizdeki bronz tene kavuşmak için güneşlenirken kakao yağını tercih edebilirsiniz.

Püskürtmeli kapaklı cam bir şişenin içinde eşit oranda kayısı ve kakao yağını karıştırın. Güneşlenmeye başlarken cildinizin hassasiyet oranına uygun güneş koruma kremini sürün. Koruma kremi cildiniz tarafından emildikten sonra kakao ve kayısı yağı karışımını cildinize püskürterek uygulayın. Hızlı bronzlaşma sırasında cildinizde renk farklılıkları olmaması için kakao ve kayısı karışımını yuvarlak hareketlerle masaj yaparak sürmeye ve her bölgeye eşit oranda dağıtmaya özen gösterin.

15 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Karabaş Yağı

Karabaş otu, ballibabagiller familyasından, bir veya çok yıllık otsu bir bitkidir. Ezildiği zaman çok kuvvetli ve hoş olmayan bir koku çıkartır. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir. Bir türünden, “Karabaş yağı” denilen bir yağ çıkartılır.

Karabaş Yağı

Karabaş Yağı

Karabaş Yağı

Kalbi kuvvetlendirir. Damar sertliğine kollestrol ve şekere faydalıdır. uykusuzluğu giderir. balgam söker zindelik verir egzama yaralarına iyi gelir. Sivrisinek kovucudur.

Kafur, fenkon, borneol ve sineol içerir.

KULLANILIŞI:  Günde 2 şer damla sabah akşam yarım fincan suya damlatılarak kullanılır. Cilde sürülür.

Karabaş Yağı Ne İşe Yarar?

Ağrı kesici,yara iyileştiricidir.

Sara ve astımda yatıştırıcıdır.

Sinirleri ve kalbi kuvvetlendirir.

Damar sertliğine faydalıdır.

Kolestrolü ve şekeri düşürür.

İdrar yolu iltihaplarını giderir.

Ağız dezenfaktanı olarak kullanılır. Diş eti problemlerini tedavi eder.

Boğaz enfeksiyonlarını giderir. Balgam söktürücüdür.

Stres ve gerginliğe faydalıdır. Uykusuzluğu giderir.

İyi bir antiseptik olduğundan egzama ve uyuz yaralarında kullanılır.

Romatizma-kireçlenme ve mafsal ağrılarında kullanılır.

Karabaş Yağı Uyarılar:   Damar sertliği, yüksek tansiyon, romatizma, bağırsak iltihabı hastalıklar

11 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Toplam 21 sayfa, 10. sayfa gösteriliyor.« İlk...89101112...20...Son »

Bitkisel Tedavileri Hakkında

Sitemizde Yer Alan Bilgiler bilimsel veri niteliğinde değildir.Bu nedenle uygulamadan önce doktorunuzla yada bir sağlık uzmanı ile görüşmeniz önerilir.Bitkisel kür yada önerilerle ilgili uygulamalar hakkında sitemiz bir sorumluluk kabul etmez. Site Haritası için tıklayınız Sitemiz Kullanan Kişiler İçin Uyguladığımız Gizlilik Politikaları

İlgili Linkler