Kategori | Hastalıklar

Gut Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Gut Hastalığı Bitkisel Tedavisi

  • Hastalığın diğer isimleri podagra, damla hastalığı, nikris dir. Pürin adı verilen ve bir madde ile ilgili meydana gelen sorunlar nedeni ile gelişen bir hastalıktır.
  • Metabolik ve renal adı verilen iki tip gut hastalığı vardır. Metabolik olarak adlandırılanda; pürinli maddelerin fazla yapımı, renal tipinde ise pürinli maddelerin böbreklerden yetersiz düzeyde atılması söz konusudur.
  • Her iki durumda da vücutta artan pürin maddesi sonunda ürik asite (ürat) dönüşür ve vücutta ürat miktarı artar. Kanda artan ürat eklemlerde, deride, eklem kılıflarında ve kulak kepçesinde birikir. Bunlara tofus adı verilir.
  • Hastaların %90 ından fazlası erkektir. Ayrıca yaş ilerledikçe kandaki ürik asit miktarı artar.
  • Zamanla beyin ve böbrek damarlarında sertleşme ve darlık meydana gelebilir. Gut hastalarında böbrek taşı gelişimi sıktır.
  • Gut hastalığının tanısının konulabilmesi için; dokularda ürat kristalleri birikmeli ve en az bir eklemde artrit meydana gelmesi gerekir. Yani kanda ürik asit miktarının artması tek başına gut hastalığı tanısı koydurmaz. Hastalık akut ataklarla seyreder.
  • Ailevi bir durum söz konusudur. Aşırı beslenme ve alkol bu hastalığın gelişmesine katkıda bulunur.
  • İlk ortaya çıkışı ve ilk gut atağı genelde ayak başparmağının ilk ekleminde ortaya çıkar. Eklem şiş, üzerindeki deri kırmızı-leylak rengi karışımı ve son derece ağrılıdır.
  1.  Bitkisel Tedavi Yöntemleri
  2. Ardıç meyvesi, huş ağacı, bodur mahmut otu, yaban yasemini, kuş konmaz, papatya, kiraz sapı, ayrık, biberiye, mısır püskülü, mentollü nane, funda yaprağı, karahindiba, adaçayı, kekik, diş budak yaprağı, oğul otu yaprağı ve okaliptus yaprağı ayrı ayrı veya tamamı kaynatılıp az miktar çayı aç ve tok karnına limon ilave edilerek içilir.
  3. Sarımsak, enginar, sebzeler, meyveler, lahana, pırasa, portakal, limon, greyfurt, kereviz bol miktarda yenir.
  4. Lahana yapraklarının lapası yapılıp sarılır.
  5. Keten tohumu lapası harici sarılır.
  6. 50 gr. çörek otu, 50 gr. kebabiye, 50 gr. zencefil, 50 gr. üzerlik tohumu, 1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına yenir.
  7. Rezene: Bir bardak klorsuz kaynayan suyun içerisine yaklaşık olarak 9-10 gram rezene atın. Daha sonra 8 dakika kaynatın ve bu bitkisel formülü günde 3 bardak tüketiniz.
  8. Kiraz sapı: Bir bardak suyun içerisine 5-6 gram kiraz sapını koyduktan sonra 9 dakika bekletip bu bitkisel formülden günde 2 bardak içmeniz tavsiye ediliyor.
  9. Şalgam: Bir bardak suyun içerisine, çok ince doğradığımız şalgamı koyalım. 8 dakika kaynatalım daha sonra bu bitkisel formülümüzü günde 2 bardak olarak tüketelim.
  10. Funda tohumu: Bir bardak klorsuz suyun içerisine 9 gram funda tohumu koyun ve 7 dakika kaynatıp, günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.
  11. Maydanoz: Bir bardak suyun içerisine yaklaşık olarak 7 gram maydanozu iyice ince, ince kıyın ve atın. Üzerine 4 gram ebegümeci koyun ve 6 dakika kaynatıp ılımasını demlenmesini bekleyin. Bu bitkisel formülü de günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.
  12. Ayrıca, kereviz, avakado, kiraz, zeytin gibi yiyecekleri besin olarak beslenme programlarınıza dahil ediniz. Bitkisel çözüm olarak bu tedavi yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Uzman doktorlara danışarak daha sağlıklı bilgiler edinebilirsiniz.
  13. Ürik asidi azaltmak için, sıtma otu (Eupatorium sp.) veya kereviz tohumunu demleyip günde 5 kez içebilirsiniz. Bir fincan kaynayan suya seçtiğiniz bitkiden 2 çay kaşığı ekleyip 10 dakika boyunca demlenmeye bırakın.

 

15 total views, 1 views today

Yazar:

- admin 1679 Yazı Gönderdi Bitkisel Tedavisi.


Yazara Ulaşın

Yorum Yazın

Bitkisel Tedavileri Hakkında

Sitemizde Yer Alan Bilgiler bilimsel veri niteliğinde değildir.Bu nedenle uygulamadan önce doktorunuzla yada bir sağlık uzmanı ile görüşmeniz önerilir.Bitkisel kür yada önerilerle ilgili uygulamalar hakkında sitemiz bir sorumluluk kabul etmez. Site Haritası için tıklayınız Sitemiz Kullanan Kişiler İçin Uyguladığımız Gizlilik Politikaları

İlgili Linkler