İbrahim Saraçoğlu Tarçın

Tarçın (Cinnamomum), defnegiller familyasından anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaç cinsi.

Esasen ağacın kurutulmuş kabukları kullanılır. Kabukların dış kısmında mantar tabakası bulunur ve grimsi renklidir. Tarçın baharatı, ağacının gövde ve dal kabuklarının dış kısmı sıyrıldıktan sonra kalan iç kabuğun kurutup öğütülmesiyle elde edilir. Ayrıca kabuklarının iç içe konularak rulo gibi kıvrılmasıyla da çubuk tarçın elde edilir. Kokusu kuvvetli, kesin ve uzun süreli, tadı tatlımsı ve yakıcıdır. Tanen ve uçucu yağ taşır. Baharat olarak kullanılır. Meyveleri de baharlı, lezzetli ve tarçın kokuludur, tarçın yerine kullanılır. Tatlılara, özellikle de sütlü tatlılara çeşni olarak katılır. Kahve, çikolata ve meyve soslarında, içeceklerde de yaygın olarak kullanılır.Mutfakta Kullanılışı Kuzu eti, tas kebabı, çeşitli soslar, sütlü ve pirinçli tatlılar, çikolatalı kekler, tartlar, punç, çay vb.

İbrahim Saraçoğlu Tarçın

Tarçın

Tarçın

Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, şeker hastalığından korunmak için bitkisel ve tamamen doğal yöntem olan tarçın kürü tavsiye ediyor.

1 su bardağı kadar kaynamakta olan su içerisine 1 tane kabuk tarçın atın ve 5 dakika kadar kaynattıktan sonra süzün. Tatlandırıcı olarak herhangi bir madde eklemeyin.

Günde sadece 1 bardak olacak şekilde haftada 3-4 gün 1 bardak kadar tüketebilirsiniz.

Kabuk tarçın kür için uygulanmadan önce kırılmalı ve soğuk suda yıkanmalıdır çünkü kürlenmiş veya mantarlanmış olabilir.Unutulmamalıdır ki, bu kür sadece ve sadece şeker hastalığından korunmak içindir. Kan şekerini düşürmek için kullanılması sakıncalı olabilir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Kabuk Tarçının diğer faydalarını ise şöyle anlatıyor.

Kabuk tarçının çayının faydaları

* Romatizmayı önler.

* Faranjite karşı direnç verir.

* Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.

* Yorgunluğu giderir.

* Gerginliği alır, sakinleştiricidir.

* Geniş spektrumlu doğal bir antibakteriyeldir.

* Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.

* Bağırsaklarda nitrozamine oluşumunu engeller.

* Yoğun çalışma temposunun sebep olabileceği baş ağrılarını önler.

* Zihin yorgunluğunu giderir.

* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

* Migreni önler.

Önemli uyarı: Kabuk tarçın çayını abartılı olarak tüketmeyin. Haftada en fazla dört-beş kez tüketilebilir daha fazla tüketilmemelidir.

Tarçının Faydaları

*Tarçın ferahlık verir ve iştah açar.
*    El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.
*    Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.
*    Gaz söktürücüdür.
*    Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser.
*    Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.
*    Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.
*   Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.

 

17 total views, 1 views today

Yazar:

- admin 1681 Yazı Gönderdi Bitkisel Tedavisi.


Yazara Ulaşın

Yorum Yazın

Bitkisel Tedavileri Hakkında

Sitemizde Yer Alan Bilgiler bilimsel veri niteliğinde değildir.Bu nedenle uygulamadan önce doktorunuzla yada bir sağlık uzmanı ile görüşmeniz önerilir.Bitkisel kür yada önerilerle ilgili uygulamalar hakkında sitemiz bir sorumluluk kabul etmez. Site Haritası için tıklayınız Sitemiz Kullanan Kişiler İçin Uyguladığımız Gizlilik Politikaları

İlgili Linkler