Kategori | Şifalı Bitkiler

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır

Jojoba Yağının Kullanım Alanları

Jojoba yağı üstün bir yağlayıcı olması nedeni ile yüksek devirli makinelerde, alet ve metal kesme işlerinde kullanılmaktadır. Değişik sıcaklıklarda stabil bir sıcaklık göstermektedir. Bu özelliği ve süper nemliliği nedeniyle Jojoba yağı sürtünmeyi önemli ölçüde azaltmakta ve bu da çalışan makine parçalarının aşınmasını önlemektedir.

Penisilin üretiminde köpürmeyi önlemektedir.Jojoba yağı diğer bilinen yağlardan çok üstündür. Anlaşılması güç fakat gerçek olarak jojoba yağı bu işlemde önemli bir etkiye sahiptir. Penisilin üretimi için jojoba yağı kullanılırsa yerfıstığından 6 kat daha az yağ tüketilmektedir. Bu da %15-20 daha fazla üretim demektir.

Jojoba yağı E vitamince zengindir ve tıpta, küçük çizik, kesik, sivilce, püstül,

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır

saç ve deri bozukluklarında yenileyici ve %100 saflığı nedeniyle yapay kalplerde yağlayıcı olarak ta kullanılmaktadır. Olağanüstü deri yumuşatıcı özelliği bulunmaktadır.

Jojoba yağı bilinen zeytinyağı , badem yağı, çörek otu yağı, kayısı yağı gibi kozmetik cilt bakım ürünleri arasında yer alan faydalı yağlardandır. Tamamen bitkisel kaynaklı olması ve doğallığı kendinizin daha iyi görünmenizi ve kendinizi daha iyi hissederek, kendinizle barışık olmanızı sağlayacak.

Jojoba yağı, jojoba adı verilen ve bilimsel adı Simmondsia chinensis olan bitkinin tohumlarından elde edilmektedir. Tohumlar yarı yarıya yağ ihtiva etmektedir. E vitamini bakımından zengin olması cilt dostu bir ürün olmasının temelini teşkil eder.

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?

Jojoba yağı, deriyi yumuşatır, ipeksi bir görünüm verir.

Yüzdeki çizgiler ve kırışıklıklar için birebirdir.

Ciltte yeni hücrelerinin oluşumuna katkı sağlar. Akne adı verilen ciltteki iltihaplanmaları giderir.

Saçlar için ideal kullanımdır. Besler, canlandırır, kırıkları giderir. Saç kepeklerini önlemeye yardımcı olur.

İltihaplı egzamaların tedavisine yardımcı olur.

Selülitlerin giderilmesinde yardımcı tedavi sağlar.

Güneş yanıklarında fayda sağlar.

Yara ve kesiklerde gözle görülebilir iyileşme sağlar.

Jojoba yağı, ayrıca doğal bir iştah bastırıcı olan simmondsini içermektedir. Diyetlere yardım olarak şekerli çubuklardan, çikolata, tatlı, içeceklere kadar her şeyin içerisine katılabilmektedir.

24 total views, 1 views today

Yazar:

- admin 1681 Yazı Gönderdi Bitkisel Tedavisi.


Yazara Ulaşın

Yorum Yazın

Bitkisel Tedavileri Hakkında

Sitemizde Yer Alan Bilgiler bilimsel veri niteliğinde değildir.Bu nedenle uygulamadan önce doktorunuzla yada bir sağlık uzmanı ile görüşmeniz önerilir.Bitkisel kür yada önerilerle ilgili uygulamalar hakkında sitemiz bir sorumluluk kabul etmez. Site Haritası için tıklayınız Sitemiz Kullanan Kişiler İçin Uyguladığımız Gizlilik Politikaları

İlgili Linkler