Kategori | Ömer Coşkun

Ömer Coşkun Şeker Hastalığı

Besinlerden elde edilen veya karaciğerdeki depolardan kana salınan glikoz, insülin hormonu yardımıyla hücre içine girer ve orada enerjiye dönüşür. Şeker Hastalığı yani Diyabet, işte bu insülin hormonunun vücutta yeterli düzeyde ya da hiç bulunmamasından kaynaklanan bir hastalıktır.

Şeker hastalığının nedenleri: Vücutta insülin eksikliği durumunda besinlerden elde edilen glikoz depolanamaz ve kullanılamaz. Kullanılamayan glikoz kanda birikir ve bu da ölüme kadar varabilecek etkilere yol açabilir.

Ömer Coşkun Şeker Hastalığı Bitkisel Tedavisi 

Şeker Hastalığı

Şeker Hastalığı

Şeker hastalığının her iki tipinde de şifalı olan bitkilerin başında ökse otu ve çörek otu gelmektedir.Bu tür uygulamaların tamamen doğal olması sebebiyle insan sağlığı üzerinde hiçbir yan etkisi yoktur. Ayrıca ülkemizde her geçen gün sayısı daha da artan aktarlardan çok uygun fiyatlara alınabilen bu bitkiler, toplumun her kesiminden insanın şifa bulmasını sağlamaktadır.

Ömer Coşkun gibi bilim adamları tarafından doğal bitkilerin şeker hastalığı tedavisi üzerindeki etkileri hakkında yapılan tüm bilimsel araştırmalar, iki bitkiyi özellikle bir adım öne çıkartmıştır. Çörek otu ve ökse otunun kandaki insülin değerlerini dengelediği, birçok farklı araştırma ile kanıtlanmıştır. Şeker hastalığı tedavisinde kullanılan yöntemlerden birisi; bir tutam çörek otunun bir bardak ılık suyun içerisine atılması ve bardağın ağzının kapatılması ile 15 dakika kadar demlenmeye bırakılması kadar basit bir uygulamadır. Her sabah ve akşam aç karnına içilen bu ökse otu çayı sayesinde hastanın kan değerlerinde büyük bir gelişme görülmektedir.

Bitkisel şeker hastalığı tedavisinde kullanılan diğer bir önemli bitki de çörek otudur.

Şeker hastaları yeme içmelerine çok dikkat etmelidirler.Vücutları kan şekerini fazla ürettiği için dışarıdan şeker alımı krizlere yol açabilir. Böyle sakınalı durumların olmaması için şeker hastalarını buradan bir kez daha uyaralım.

ŞEKER HASTALIĞI : Şeker hastalığı için, çörek otu çok faydalıdır. Çörek otunu, yemeklerden 30 dk önce, ya çiğneyerek, ya da, öğütüp, 1 bardak su ile içmek gerekir.
1 çay kaşığı tarçın-1 tatlı kaşığı çörekotu kan şekerindeki ani dalgalanmalrı düzenler.
6 ay boyunca, günde 1 defa ökseotu çayı içmek, çok fayda sağlar.

ÇOK YÜKSEK ŞEKER İÇİN : Çok yüksek şekeri düşürmek için, sabah akşam, çakşır suyu içilir. Mersin yaprağı çayı içilir.

NOT : Buradaki tüm öneriler, tedavi amacında değildir. Esas olan modern tıptır. Eğer, kronik hastalıklarınız var ise, ya da sağlık çaısından şikayetiniz var ise, mutlaka ilgili uzman hekime başvurarak, gereken tıbbi tedaviyi almanız gerekir.

Şeker Hastaları İçin Öneriler

* Diyabetli hastalarda yiyeceklerin doğru miktarda yenilmesi çok önemli. Bu nedenle yiyeceklerinizi diyetisyeninizin önerdiği miktarlara uygun olarak ölçerek yiyin.

* Beyaz ekmek yerine kepekli ekmeği tercih edin.

*Etli yemeklere ayrıca yağ ilave etmeyin.

*Light süt ve yoğurdu tercih edin.

*Az yağlı peynir çeşitlerini tüketin.

*Krema,kaymak,tereyağı ve margarinden uzak durun.

*Şeker,tuz ve alkolden sakının.Tatlandırıcılı tatlılara tüketmeye çalışın.

*Düzenli spor yapın.Bu konuda mutlaka doktorunuza danışın.

* Tip I diyabet hastası iseniz 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere toplam 6 öğünü her gün aynı saatlerde yemeye özen gösterin. İnsülin aldığınız için karbonhidratların günlük dağılımı çok önemli; günlük karbonhidratın yüzde 15′ini kahvaltıda, yüzde 25′ini öğle, yüzde 30′unu akşam yemeğinde yiyin. Kalanı ara öğünlere paylaştırın.

*Tip II diyabet hastasıysanız, temel ilkeniz kilo kontrolü olmalıdır. Daha az yiyerek ve daha fazla hareket ederek fazla kilolarınızı verin. Az ve sık yiyin. Kesinlikle aç kalmayın, çünkü uzun süren açlık kan şekerinizde dalgalanmalara yol açarak hastalığınızı artırabilir.

* Tansiyon, kan şekeri ve kolesterolünüzü kontrol altında tutun.

* C ve E vitaminleri ile krom minerali içeren besinleri her gün düzenli olarak tüketin. Günlük C vitamini gereksinimi 2000-5000 mg arası, E vitamini 800-1200 IU arası olmalı. Bu konuda öncelikle doktora danışıp gerekiyorsa takviye vitamin hapları da alabilirsiniz.

* Öğünlerde mutlaka pişmiş sebze yemeği ve salata yiyin.

* Meyveleri mümkün olduğunca kabuğu ile yiyin.

* Posalı yiyecekleri tercih edin.

* Kuru baklagillere, özellikle fasulye, bezelye, mercimek, barbunya
ve nohuta sofrada sıkça yer verin.

* Ölçülü miktarda zeytinyağı veya sıvıyağ kullanın.

* Kırmızı et yerine beyaz et yiyin.

*Günde en az 8 bardak su için.

16 total views, 1 views today

Yazar:

- admin 1679 Yazı Gönderdi Bitkisel Tedavisi.


Yazara Ulaşın

Yorum Yazın

Bitkisel Tedavileri Hakkında

Sitemizde Yer Alan Bilgiler bilimsel veri niteliğinde değildir.Bu nedenle uygulamadan önce doktorunuzla yada bir sağlık uzmanı ile görüşmeniz önerilir.Bitkisel kür yada önerilerle ilgili uygulamalar hakkında sitemiz bir sorumluluk kabul etmez. Site Haritası için tıklayınız Sitemiz Kullanan Kişiler İçin Uyguladığımız Gizlilik Politikaları

İlgili Linkler