Etiket Arşivi | "Cilt"

Cilt İçin Ayva Çekirdeği


Antioksidan özelliğiyle bilinen ayvanın çekirdekleri cilt için de son derece yararlıdır. Üstelik parafin ve paraben içerdiğinden dolayı faydası kadar zararı da olan birçok bakım ürününün aksine, hassas ciltlerde bile güvenle kullanılır. Çünkü tamamen doğal ve saftır.

Ciltteki sivilceler için Ayva Çekirdeği

Cilt İçin Ayva Çekirdeği

Cilt İçin Ayva Çekirdeği

7-8 tane ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda, ağzı açık şekilde 1 gün bekletin. Jölemsi kıvama gelince yüz , boyun bölgesine sürün ve 20 dakika cildinizde bekletin. Cildinizdeki lekelerin yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz. Ayrıca . Eğer hassas bir cilde sahipseniz ve cilt bakım ürünlerine döktüğünüz paralarının cildinize herhangi bir geri dönüşümü olmadıysa, doğallıktan yanaysanız bu maskeyi kullanmalısınız. Ayva çekirdeği maskesi ile aknelerinizdeki belirgin düşüşe şahit olcaksınız.

Ayva çekirdeği maskesini tüm yüz ve boyun bölgenize sürmeden önce küçük bir bölgede deneyip alerjiniz olup olmadığını denemelisiniz. Sürdüğünüzde kızarıklık ve aşırı kaşınma ile karşılaşırsanız bu maske size göre değil demektir.

Ayvaçekirdeği Kremi

Yarım kilo ayva çekirdeğini 1 bardak suda hafif haşlayıp kapalı bir şişeye koyun ve 5 gün bekletin,dolaba koymayın.5 günün sonunda karışımın suyunu süzün ve geceleri yüzünüze sürüp kuruyana kadar bekletin.Kuruduktan sonra yıkamayın ve üzerine kantaron yağını parmaklarınızla masaj yaparak sürün.

Ayvaçekirdeği kremi kırışıklıklara da iyi gelir ve kırmızı renkteki kantaron yağı cildinizi yeniler. Ciltteki çukurlar için sıkılaştırma kremleri kullanılabilir. Kantaron yağı ve ayvaçekirdeği kremi karıştırılarak yüzünüze uygulayın.dikkat etmeniz gereken bir nokta güneşe çıkmayın çünkü yüzünüz hassaslaşacaktır.

7 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Yosun Yağı Cilt


Yosun, çiçeksiz bitkilerin, suların yüzünde veya diplerinde bulunan bir türüdür. Yosun yağı da bu bitkiden elde edilen şifalı bir bitki yağıdır.

Nemli ağaç gövdelerinde, kayaların diplerinde, denizlerde asalak olarak yaşayan bir bitki türüdür.  Rizoyit adı verilen kısımlara sahip, klorofil içeren çiçeksiz sporlu bitkilerdir. İpliksi, yapraksı, şeritsi, tüpsü, makroskobik ya da mikroskobik olabilirler. Yosunlar tıp, eczacılık ve sanayide kullanılmakta Çin ve Japonya gibi uzak doğu ülkelerinde besin maddesi olarak tüketilmektedir.

Yosun Yağı Cilt

Yosun Yağı Cilt

Yosun Yağı Cilt

* İçerisinde bulunan yüksel mineral seviyesi nedeniyle oldukça hızlı bir şekilde cildi temizler ve sağlıklı bir görünüm elde etmesini sağlar.

* Selülite karşı yardımcıdır.

* Ciltteki hücreleri yeniler ve dokuları sıkılaştırır.

* A ve E vitamini barındırır. Silenyum gibi çeşitli minerallere ev sahipliği yapar. buna bağlı olarak cildin güçlenmesinde önemli bir rol oynar.

* Yosun Yağı,az miktarda bile uygulansa kısa süre içerisinde ciltte yumuşatıcı etkisini gösterir.

* Yosun Yağı, içerisinde bulunan çeşitli mineraller sayesinde cildi temizler ve yumuşak bir hal almasına katkı sağlar.

* Saç ürünü olarak kullanılması durumunda saç köklerini güçlendirme ve saç dökülmelerini azaltmaktadır.

Yosun Yağı Kullanım Şekli:

Sorunlu cilt üzerine bir miktar yosun yağı masaj friksiyon tarzında sürülür. Daha sonra yosun yağının üzerine pamuklu bir ürün veya film strech ile kapatılır.4-5 saat kadar bu şekilde durulur, günaşırı uygulanır.

Yosun Yağı Gözaltı morluklarında ise pamuk üzerine 3-4 damla koyularak gözaltına sürülür. 2-3 saat kadar bu şekilde bekletilir. Sabah ve akşam uygulanabilir. Selülit, sarkmış deri, gözaltı morlukları beden üzerinde sıkılaştırıcı ve inceltici olarak kilo verdikten sonra ve doğum sonrası oluşan çatlakların tedavi edilmesinde güvenle kullanılabilir.

 

6 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Zambak Yağı Cilt


Zambak genellikle bahçe ve süs bitkisi olarak kullanılır. Beyaz zambak çiçeği tıbbi amaçla kullanılan türüdür. Suyu yüzdeki lekeleri çıkarmakta etkilidir. Ayrıca, yüze parlaklık verir. Zambaktan elde edilen zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Zambak bitkisinin çiçekleri kimi ülke mutfaklarında besin olarak tüketilmektedir.

Zambak yağı, zambakgiller familyasının Lilium cinsinden genellikle soğan ile üreyen mevsimlik çiçekli bitkilerden üretilen yağdır. Yüksek mineral içerik metabolik aktiviteyi ve kan dolaşımını uyarır, besinlerin hücreler tarafından emilimini hızlandırır, toksik ve artık maddelerin atılmasında yardımcı rol oynar.

Zambak Yağı Cilt

Zambak Yağı Cilt

Zambak Yağı Cilt

Zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Zambak yağı kullanımı cildi gerginleştirerek daha genç ve diri görünmesini sağlar. sifalibitkileriniz Bu özelliği nedeniyle pek çok cilt ve gözaltı kreminde hammadde olarak kullanılır.

Selülit tedavisinde etkilidir. Selülitlerin giderilmesinde yardımcı olur.

Zambak yağı, bir güzellik müstahzarı olduğu kadar, bu yağ ile eller ovuşturulduğunda parmak uçlarından bileklere kadar uza­yan sinir ağrılarını da yok eder. Ayrıca, soğan suyu, bal ve yumur­ta akı ile karıştırılarak krem haline getirildikten sonra da akşam­ları yüze sürülür.

Evde Zambak Yağı Nasıl Hazırlanır?

Üç avuç zambak ince ince doğrandıktan sonra katkısız zeytinyağı ile karıştırılır, Karışım bir kavonoza konularak ağzı sıkıca kapatılır ve iki hafta süreyle güneşte bekletilir. İki hafta sonunda dinlenmiş karışımı kaynarsuyun içinde pişirildikten sonra bir tülbent yardımı ile süzülerek karışım cilde uygulanır,

5 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Tarçın Yağı Cilt


Tarçın,defnegiller familyasının Güney Asya’da yetişen ve kabukları kullanılan bir ağaçtır. Kabuklardan distilasyon yöntemi ile tarçın yağı elde edilir. Hoş bir kokusu ve tadı vardır,

Tarçın yağı cilt üzerinde bakterilerin sebep olduğu her türlü sorunu ortadan kaldırır.Tarçın yağının içerisinde yüksek miktarda sinnamik, aldehit, ogenel gibi maddeler bulunmaktadır. Bu maddeler düzgün kullanıldığında bir çok hastalığın tedavisinde ve cilt bakımında önemli değerler elde etmemizi sağlar.

Tarçın yağı, tarçın ağacının kabuklarından elde edilir. Güzel bir kokusu olan bu yağ, tam bir şifa kaynağıdır. Özellikle mikroplarla mücadelede kullanılan tarçın yağı tam bir mikrop öldürücüdür.

Tarçın Yağı Cilt  

Tarçın Yağı Cilt

Tarçın Yağı Cilt

Tarçın Yağı akneli sivilce ve sivilce sonrası izlerin giderilmesinde etkilidir. Ancak tarçın yağını kullanırken kesinlikle saf olarak kullanılmamalıdır çünkü cildi  tahriş eder. Eğer hassas bir cildiniz varsa tarçın yağı vücudunuz üzerinde günler boyu sürecek kaşıntı ve kızarıklığa sebep olabilir. Tarçın yağının kullanımı son derece kolaydır. Her bir damla tarçın yağı bir çay kaşığı su ile seyreltilip aknenin ya da diğer cilt sorununun olduğu yere masaj yapılarak uygulanır.

Tarçın yağını direkt kullanmanın yanında banyoda da küvet içerisinde kullabilirsiniz. Küvetinizi su ile doldukdurtan sonra içerisine bir yemek kaşığı tarçın yağı ekleyip 10 15 dakika bu suda dinlenebilirsiniz. Cildinizi tazeleyip, bakterilerin ölmesini sağlayacaktır.

 

7 total views, 1 views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Sandal Ağacı Yağı Cilt


Sandal Ağacı  Azonal topraklarda yetişir. Hoş kokusu sebebiyle dallarından ve gövdesinden özellikle Hindistan ve Uzakdoğu’da tütsü üretiminde yararlanılır, bunun dışında ağaçtan elde edilen kokulu yağ, sanayi ve parfümeri de kullanılır.

Sandal Ağacı Faydaları ,* İdraryollarındaki mikropları giderir. * Sandal ağcının odununu, parfüm ve tütsü yapiminda kullanilir.
* Sandal ağacının yağı çok faydalıdır.

Sandal Ağacı Yağının Cilde Faydaları

Sandal Ağacı Yağı

Sandal Ağacı Yağı

Haricen ciltteki yağ ve su oranı ayarlanmasında, cilt kaşıntılarında, orta yaş  cilt kırışıklıklarında, yatıştırıcı ve yumuşatıcı olarak masaj şeklinde uygulanır.

*Çatlamış ve yıpranmış ciltlerde kullanılır.

* Sandal Ağacı Yağı, Cildi nemlendirici özelliği vardır.

*Kuru  ciltlere faydalıdır.

*Alerjik ciltlerde antiseptik olarak cildin temizlenmesinde kullanılır.

*Ciltteki akne ve benzeri pürüzlere iyi gelir.

KULLANIMI

Avuç içine 4 damla damlatılarak cilde masaj şeklinde uygulanır.

9 total views, 1 views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Elma Sirkesi Cilt


Sirke cildin asiditesini dengeleyerek ve bakterileri öldürerek cilt lekelerini temizler. Yüze sürüldüğünde fazla yağı emer. Elma sirkesini bir pamukla yüzünüze sürebilirsiniz. Ciddi aknelerde, gece boyunca yüzünüzde kalmasında yarar var. Böylece gözenekler temizlenir ve ölü deri hücrelerden arındırılır. Sirke ayrıca yüzünüzü daha pürüzsüz yapar.

Sirke oluşumu sırasındaki fermentasyon süreci elmadaki vitamin ve mineralleri, daha da güçlendirir. Bu da elma sirkesini birçok cilt problemine karşı etkili hâle getirir

Elma Sirkesi Cilt  

Elma Sirkesi Cilt

Elma Sirkesi Cilt

* Ciltteki Lekelere Karşı: Bir su bardağı suya üç çorba kaşığı elma sirkesi katın, bunu kısık ateşte kaynayıncaya kadar bırakın. Ateşten aldıktan sonra başınıza bir tülbent tarzı bir örtü örterek buharını yüzünüze tutun. Sulandırılmış olan elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Bunu haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

* Kepeksiz saçlar: Saçınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçlarınızın kepekten arındığını ve parlaklaştığını göreceksiniz.

*Akne tedavisi: Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.

* Ergenlik sivilcelerine karşı, her yemekten yarım saat önce, içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenmiş 1 bardak su için. Yüzünüze buhar banyosu uygulayın: 1 litre kaynar derecede sıcak suya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası ekleyin, 1-2 kere karıştırın ve başınızı büyük bir havluyla örterek 5-10 dakika gözlerinizi yumarak bekleyin. Yüzünüzü suya çok yaklaştırmayın.

* Güneş yanığı genellikle acı verir ve yüzde kötü bir görüntüye sebep olabilir. Etkilenmiş yüzeye pamuğa batırılmış elma sirkesini nazikçe sürün. Böylece kızarıklığı ve acıyı giderebilirsiniz. Aynı tedavi yöntemi böcek ısırıkları ve döküntüler sonucu ortaya çıkan kaşıntıyı da giderir.

* Siğillere elma sirkesi uygulaması: Önce cildimizi ılık su ile yıkayıp durulamalıyız. Daha sonra kulak temizleme çöpüne elma sirkesi damlatarak bunu siğilin üstüne yerleştirip yara bandı ya da bandajla sabitleyebiliriz. Bu şekilde gece boyu veya gün boyu bekledikten sonra elma sirkeli çubuğu değiştirin. Bu işlem başarı olmuş ise siğil bir aç gün içerisinde kuruyup düşecektir. Siğil düştükten sonra yerini kurutmak için aynı işlemi birkaç gün daha uygulayabiliriz.

 

11 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Zeytinyağı Cilt


Zeytinyağı saç ve cildin ihtiyaç duyduğu A ve E vitaminleri bakımından son derece zengin bir bitki yağı olup söz konusu vitaminlerin cilt gençleştirici ve saçları güçlendirici etkileri bilimsel olarak ta bilinmektedir.

Zeytinyağında ayrıca yüzdeki kırışıklıkların tedavisinde ve saç dökülmesinde yaygın olarak kullanılan B, D. K vitaminleri ile potasyum minerali de bolca bulunur. Zeytinyağı diğer yandan cildin nem kaybını en aza indiren bir nem dengeleyici özellik te arz etmektedir.

Zeytinyağı Cilt

Zeytinyağı Cilt

Zeytinyağı Cilt

*Cilt bakımı için zeytinyağı kullanarak yumuşacık bir cilde, parlak saçlara ve kepeksiz saçlara sahip olabilir; ayrıca zeytinyağının anti-aging etkisinden de faydalanabilirsiniz.

*Cilt bakımında zeytinyağı kullanmak, kuruyan dudakların çatlamasını da önler. Bunun için dudaklara bir parça saf zeytinyağı sürülmesi yeterlidir.

*Makyaj temizleme konusuna gelince; özellikle oldukça hassas olan göz çevresinin temizliği için zeytinyağı kullanmanız tavsiye edilir.

* Bir miktar zeytinyağını bir miktar tozşekerle karıştırın. Daha sonra vücudunuza tıpkı peeling yapar gibi hafifçe bastırarak dairesel hareketlerle uygulayın. Duruladıktan sonra taptaze yumuşacık bir ten karşınızda!

* Zeytinyağı boya ve röfle gibi işlemlerden ötürü yıpranan saçların yeniden sağlıklı ve parlak bir hal almasını sağlar.

* Sıcak su dolu bir küvete 15 ml. zeytinyağı, 4 ml. eter yağı, birkaç damla nane yağı ve 2 litre tam yağlı süt katın. 15 dakika boyunca küvette dinlenin. Banyodan sonra hem ruhunuz hem de cildiniz canlanacak.

*Birer çorba kaşığı saf zeytinyağı ve limon suyundan oluşan pratik bir cilt maskesi ile cildinizi hem nemlendirmiş, hem de kırışmaktan korumuş olursunuz. Zeytinyağının bütün bu etkileri büyük oranda Omega-3 açısından zengin olmasından kaynaklanır.

* Cilde esneklik kazandıran zeytinyağı hamile bayanlar tarafından da cilt kuruluğu ve çatlaklarla mücadele için vücuda masaj yoluyla sürülerek kullanılabilir.

9 total views, 1 views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Mango Yağı Cilt


Mango ağacı(Mangifera indica L.) 35-40 metre yüksekliğe ulaşan 10 metreye kadar taçlanabilen uzun ömürlü bir ağaçtır. Öyle ki 300 yıldır meyve verebilir türlerine de rastlanmaktadır. Derin toprakta kazık kökleri 6 metre derinliğe ulaşıp ayrıca yana belli bir alana doğru yayılan yan kökleri bulunmaktadır. Yaprakları her daim yeşil basit 15-35 cm uzunluğunda ve 6-16 cm genişliğindedir.

Mango Yağı Hindistan’da ve tropik bölgelerde yetişen tropik Mango Ağacının tohumunu çevreleyen çekirdekten çıkarılır.Mango yağı oda sıcaklığında katı olan bir yağdır.

Mango Yağı Cilt 

Mango Yağı Cilt

Mango Yağı Cilt

Mango yağı cilt bakım ürünlerinde çok sık kullanılmaktadır.

* Mango yağı kurumuş deriyi canlandırır ve pürüzlü ciltlerin dümdüz ve pürüzsüz bir hal almasını sağlar.

* Kuru cilt üzerinde oldukça etkilidir.

* Deri dökülmesine iyi gelir.Cilt soyulmalarında etkilidir.

* Gebelik sırasında oluşan çatlaklara karşı etkilidir.Böcek ısırıklarını hafifletir.

* Sağlıklı gençleşmiş bir cilt sağlar.

*Lekeleri ve kırışıklıklara karşı ekilidir.Kaşıntıları hafifletir

* Masaj yağı olarak kullanıldığında cildi nemlendirir ve kasları rahatlatır.

* Bu tropik yağı günlük cilt bakımı için düzenli olarak kullanırsanız cildinizdeki yaşlanma belirtileri 4-6 hafta içinde fark edeceğiniz derecede azalacaktır. Fazla güneşe maruz kaldığı için kuruyan cildinizi nemlendirir ve cilt çatlaklarının ilerlemesine engel olur.

* Bileşimi shea yağı ve kakao yağına benzeyen mango yağının katı formu deriye temas ettiğinde sıvılaşır ve sorunsuz bir şekilde dağılarak koruyucu ve yumuşatıcı bir tabaka meydana getirir. Bakımlı ve dolgun dudaklar için mango yağına 5-6 damla tarçın yağı ilave edebilirsiniz.

* Tıraş sonrası nemlendiricisi olarak da kullanılabilen mango yağını küçük kesikler ve çizikler üzerine tedavi amacıyla sürebilirsiniz.

9 total views, no views today

Kategori GundemYorumlar (0)

Lavanta Suyu Cilt


Atlas Okyanusu adalarından Akdeniz çevresi ülkelerine ve Hindistana kadar uzanan geniş bir alanda yetişen, lavanta cinsi üyeleri, çalı görünümlü, toplu başak biçiminde mavi, morumsu ya da kırmızı çiçekler açan bitkilerdir. Lavanta, dağlarda, 1000-1800 m arasında yüksekliklerde yetişir.

Lavanta Suyu Cilt  

lavanta suyu

lavanta suyu

Lavanta suyu adından da anlaşılacağı gibi lavantadan elde edilen sudur. Gülsuyu ile aynı şekilde üretilir.  Lavanta ayrıca yüzyıllardır aromatik kokusuyla rahatlatıcı, koku verici, haşere kovucu kolesterol ve migren gibi rahatsızlıklarda kullanılan bir bitkidir.

Doğal lavanta suyu bitkinin tümü gibi kokar. Cildi besler, nemlendirir. Özellikle yağlı ciltlerde, akneli ciltlerde ve hassas ciltlerde cildi yatıştırır, doğal bir denge sağlar.

Menopoz dönemlerindeki ve normal şartlardaki sıcak basmasında , serinletici ve rahatlatıcı olarak, böcek sokmalarında, güneş yanıklarında, güneş sonrası nemlendirici olarak, bebek cildi ve alt temizliğinde, tıraş sonrası sprey olarak ve en önemlisi Amerika’da yapılan bir araştırmada gece yatmadan saça uygulanan lavanta suyu sayesinde ortalaması büyük bir başarı ile saçlarda doğal bir artma saptanmıştır.

Lavanta cilt bakımı için harika bir doğal kaynaktır. Lavanta kremleri, sabunları, lavanta yağı güzellikte kullanıldığı gibi lavanta suyuda cilt için oldukça faydalıdır.

Lavanta suyu, karma ciltler için sabahları ve akşamları kullanılır. Bir pamuğu lavanta suyu ile ıslatın ve yüzünüze, boynunuza  sürün. Cildinizin canlandığını ve pürüzsüz parlak bir görünüm aldığını göreceksiniz.

Lavanta suyu, yağlı cilt için de çok faydalıdır. 50 ml lavanta destile suyu, 2-3 damla nane yağı ve 1 tatlı kaşığı dolusu elma sirkesini bir cam kabın içinde iyice çalkalayarak karıştırın. Yüzünüzü, boynunuzu ve dekoltenizi, bu sıvıyla ıslattığınız bir pamukla silerek temizleyin. Cildinizin nasıl ışıl ışıl parladığını göreceksiniz.

NOT:  Tüm Kozmetik ürünlerinde olduğu gibi lavanta suyu kullanmadan önce allerji testi yapmanız önerilir.Önce küçük bir bölgeye uygulayıp 24 saat bekleyiniz.Herhangi bir sorun oluşmaz ise kullanabilirsiniz

10 total views, no views today

Kategori GundemYorumlar (0)

Gül Suyunun Cilde Faydaları


Gül suyu ciltteki lekeleri ve kırışıklıkları gidermede de çok faydalıdır.Gül suyu cilt için son derece faydalı bir sıvıdır. Gül suyu ile temizlenen cilt gergin bir görünüm kazanır, sivilce oluşumları büyük oranda engellenmiş olur ve düzenli kullanım ile gözaltı morluklarının azaldığı görülmüştür.

 Gül suyunun güzel kokusunun yanında cildi taze ve canlı tutma gibi özelliği vardır. Cildimizde oluşan dış ve iç etkenlere karşı koruma sağlar. Harika bir temizleyicidir ve son derece ekonomik bir şekilde ölü derilerinizden kurtulmanızı sağlamaktadır

Gül Suyunun Cilde Faydaları
*    Yüzünüzü parlaklaştırılır

*    Cildi sıklaştırır ve yumuşatır

*    Siyah akne ve sivilcelerden arındırır

*    Yüzde yaşın verdiği kırışıklıkları yok eder gençleştirir.

Gül suyunun mükemmel denebilecek derecede yatıştırıcılık özelliği vardır. Cilt enfeksiyonlarının tedavisinde çok başarılıdır. Kuru ve yaşlanmakta olan ciltlerde kullanımı ile son derece güzel sonuçlar vermiştir.

Cildi temizleyerek tonik etki sağlar. Gül suyu ciltteki şişliği ve kızarıklığı azaltır. Ciltteki siyah noktaların oluşumunu engellemede çok faydası olur. Bunların yanı sıra gül suyu saçlar içinde çok faydalıdır.

 Gül suyu nasıl kullanılır ?

Gergin bir görünüm ve sivilcesiz bir cilt için gül suyu bakımını her akşam yatmadan önce mutlaka uygulamak gerekiyor.Bu şekilde temizlenen cilt kısa sürede olumlu etkilerini gösterecektir. Siz uyurken cildiniz nefes alacak ve temiz olmanın mutluluğunu ruhunuza yansıtacaktır. Yaz ve boyun bölgesine gül suyunu yedirip sabaha kadar bekleyelim. Sabah ise güne daha güzel ve pozitif başlayabiliriz. Ayrıca çok sivilceli bir cilde sahipseniz pudra ile yapılan maskeyle sivilcelere son verebilirsiniz. 2 yemek kaşığı pudrayı 1 yemek kaşığı gül suyuyla karıştıralım. Sorunlu bölgelere sürelim ve 15 dakika bekleyelim. Daha sonra ılık suyla yıkayalım. Bu şekilde sivilcelerden ve pürüzlü cildimizden kısa sürede kurtulalım. Bu maskeyi haftada 2 defa uygulayabiliriz.

 

12 total views, no views today

Kategori GundemYorumlar (0)

Toplam 3 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.123

Bitkisel Tedavileri Hakkında

Sitemizde Yer Alan Bilgiler bilimsel veri niteliğinde değildir.Bu nedenle uygulamadan önce doktorunuzla yada bir sağlık uzmanı ile görüşmeniz önerilir.Bitkisel kür yada önerilerle ilgili uygulamalar hakkında sitemiz bir sorumluluk kabul etmez. Site Haritası için tıklayınız Sitemiz Kullanan Kişiler İçin Uyguladığımız Gizlilik Politikaları

İlgili Linkler