Etiket Arşivi | "Karanfil Yağı"

Karanfil Yağı Cilt


Karanfil yağı üretiminde kullanılan ana madde karanfilin tohumudur. Bu yağ sıradan bitkisel yağlarla kıyaslanamayacak derecede önemlidir.

Karanfilden elde edilen karanfil yağı; kalsiyum , hidroklorik asit, demir, fosfor, sodyum, potasyum, A ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Karanfil yağı, kozmetik sanayinde ve parfüm yapımında kullanıldığı gibi bitkisel tedavi amacıyla da oldukça yaygın bir kullanım potansiyeline sahiptir.

Karanfil Yağı Cilt

Karanfil Yağı Cilt

Karanfil Yağı Cilt

Sivilce sorunu olan kişilerde sivilce kızarıklıklarını ve sivilcelerin oluşturduğu şişlikleri geçirmek için de karanfil yağı kullanılmaktadır. Diğer taraftan karanfil yağı ciltte oluşan lekeler ve kırışıklıklar için de doğal tedavi amacıyla fayda sağlayan bir bitkisel yağdır.

Antiseptik özellikleri nedeniyle, karanfil yağı yara , kesik, uyuz, mantar, mantar enfeksiyonları, isilik, uyuz, vs böcek sokması yaralarının doğal ve bitkisel tedavisi için kullanılabilir.

Karanfil yağı şiddetli akne, cilt döküntüleri, kabarcık ve isiliklerde de etkilidir. Böcek sokmaları ve enfeksiyonlarda, uçuk tedavisinde kullanılabilir. Cilde uygulanacak karanfil yağı da E vitamini ya da zeytinyağı ile seyreltilmeli ve ilgili bölgeye pamukla uygulanmalıdır. Karanfil yağı romatizma ve kas ağrıları için de faydalıdır.

Kozmetikte: Karanfil yağı kozmetik kremler ve losyonlar içerisinde sıklıkla bulunan bir bitki yağıdır. Ayrıca aromaterapi, masaj tedavisi gibi alanlarda da karanfil yağından yararlanılır.

Karanfil yağı etkisi oldukça kuvvetlidir ve dolayısıyla uygulamadan önce seyreltilmelidir.

11 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Karanfil Yağı Nelere İyi Gelir


Karanfil yağı açık olmayan çiçek tomurcuğunun suyunun uçurulması ile elde edilen kuru karanfilden elde edilir. Karanfil çiçeği çok çeşitli renklerde olmasına karşın kurutulduktan sonra kahverengiye dönüşür. Dünyanın pek çok yerinde yetişen karanfilin anavatanı Filipin Adalarıdır.

Karanfil ve yağı yüzyıllar boyunca bilinmektedir. Karanfil yağı üretiminde kullanılan ana madde karanfilin tohumudur.

Karanfil Yağı Nelere İyi Gelir ?

Karanfil Yağı

Karanfil Yağı

Karanfilden elde edilen karanfil yağı; kalsiyum , hidroklorik asit, demir, fosfor, sodyum, potasyum, A ve C vitamini bakımından oldukça zengindir.

* Karanfil Yağının  mikrop öldürücü özellikleri nedeniyle diş ağrısı, boğaz şişliği, diş eti iltihabı, ağız ülseri gibi şikayetlere bitkisel çözüm amacıyla kullanılmaktadır. Karanfilin diş ve ağız bakımında kullanılmasının nedeni ise dişçilikte yoğun olarak ihtiyaç duyulan öjenol bileşiğini içermesidir.

* Antiseptik özellikleri nedeniyle, karanfil yağı yara , kesik, uyuz, mantar, mantar enfeksiyonları, isilik, uyuz, vs böcek sokması yaralarının doğal ve bitkisel tedavisi için kullanılabilir.

* Sivilce sorunu olan kişilerde sivilce kızarıklıklarını ve sivilcelerin oluşturduğu şişlikleri geçirmek için de karanfil yağı kullanılmaktadır.

* Diğer taraftan karanfil yağı ciltte oluşan lekeler ve kırışıklıklar için de doğal tedavi amacıyla fayda sağlayan bir bitkisel yağdır.

* Karanfil yağı hazımsızlığa, arpacık şikayetine, kulak ağrısına, mide bulantısına, öksürüğe, balgama, bronşit , astım, sinüzit gibi solunum yolları hastalıklarına, soğuk algınlığı şikayetlerine iyi gelmektedir.

*Karanfil yağı oldukça etkili bir detoks bitkisel ürünüdür.

 

13 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır


Karanfil yağı mersingillerin familyasından olup tropik bölgelerde yetişmektedir.Su buharı distilasyonu ile karanfilin torcuklarından yağı elde edilir.Karanfil yağı güçlü bir antiseptik özelliğine sahiptir.İshal giderici, koku giderici,hazım kolaylaştırıcı,iştah açıcı,cinsel uyarıcı,ağrı kesici,doğum kolaylaştırıcı gibi bir çok konu da yardımcı olur.Ayrıca simdirimi kolaylaştırır,mide ve bağırsak gazlarını giderir, spazmları azaltır,terleterek ateş düşürür,zihnin ve bedenin yorgunluğunu azaltır ve kalbi güçlendirir

Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır ? 

Karanfil Yağı

Karanfil Yağı

Dahilen; 1 fincan suya 1-2 damla damlatılarak içilir. Diş ağrılarında pamuk üzerine damlatılarak diş üzerine tatbik edilir. Cilde uygulanacak karanfil yağı da E vitamini ya da zeytinyağı ile seyreltilmeli ve ilgili bölgeye pamukla uygulanmalıdır.Karanfil yağı çok güçlü bir yağ olduğundan seyreltilmesi tahrişi önlemesi açısından önemlidir.

Antiseptik özellikleri nedeniyle, karanfil yağı yara , kesik, uyuz, mantar, mantar enfeksiyonları, isilik, uyuz, vs böcek sokması yaralarının doğal ve bitkisel tedavisi için kullanılabilir. Karanfil yağı doğal haliyle oldukça kuvvetli bir antiseptik etki yaptığı için su ile seyreltilmiş biçimde kullanılmalıdır.

Karanfil yağı dahilen kullanırken dikkatli olunmalıdır.  Karanfil yağı etkisi oldukça kuvvetlidir ve dolayısıyla uygulamadan önce seyreltilmelidir.

Karanfil yağı ile birlikte diğer uçucu bitkisel yağlar da kullanılabilmekte ve yapılan karışımlar ile sayamadığımız bir çok değişik hastalık ve rahatsızlık tedavi edilebilmektedir. Karanfil yağı aşağıdaki uçucu yağlarla birlikte karıştırılabilir: fesleğen yağı, biberiye esansiyel yağı, gül yağı, tarçın yağı, greyfurtyağı, limonyağı, hindistan cevizi yağı, nane yağı, portakal yağı, lavanta yağı, ıtır çiçeği yağı…

Vücutta oluuşan iltihapları azaltan yağ solunum yolu hastalıkları için de faydalıdır. Tıkalı bir burun, soğuk algınlığı, astım, grip, bronşit ve hatta tüberkülozda kaynar suya 10-15 damla karanfil yağı damlatılarak buğu yapılması yararlıdır.

11 total views, no views today

Kategori Bitkisel YağlarYorumlar (0)

Karanfil Yağı


Karanfilden elde edilen karanfil yağı; kalsiyum , hidroklorik asit, demir, fosfor, sodyum, potasyum, A ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Karanfil yağı, kozmetik sanayinde ve parfüm yapımında kullanıldığı gibi bitkisel tedavi amacıyla da oldukça yaygın bir kullanım potansiyeline sahiptir.

Karanfil Yağı

Karanfil Yağı

Karanfil Yağı

Karanfil yağı üretiminde kullanılan ana madde karanfilin tohumudur. Bu yağ sıradan bitkisel yağlarla kıyaslanamayacak derecede önemlidir. Bu yağ bakteri öldürücü, antiviral, antiseptik ve antifungal yani mantar gidericidir.

Doğal bir ağrı kesici olan eugenol maddesi içeren karanfil bu nedenle sıkça kullanılmalıdır. Özellikle diş ağrılarında bir parça pamuğa zeytinyağı ile seyreltilmiş karanfil yağı emdirilerek dişe kompres yapılır. Doğrudan dişe uygulanan bu yağ sayesinde ağrı giderilecek ve çevresine yerleşem bakteriler ortadan kalkacaktır.

Vücutta oluşan iltihapları azaltan yağ solunum yolu hastalıkları için de faydalıdır. Tıkalı bir burun, soğuk algınlığı, astım, grip, bronşit ve hatta tüberkülozda kaynar suya 10-15 damla karanfil yağı damlatılarak buğu yapılması yararlıdır.

Karanfil yağı şiddetli akne, cilt döküntüleri, kabarcık ve isiliklerde de etkilidir. Böcek sokmaları ve enfeksiyonlarda, uçuk tedavisinde kullanılabilir. Cilde uygulanacak karanfil yağı da E vitamini ya da zeytinyağı ile seyreltilmeli ve ilgili bölgeye pamukla uygulanmalıdır.Karanfil yağı çok güçlü bir yağ olduğundan seyreltilmesi tahrişi önlemesi açısından önemlidir.

Saç besleyici ve saçtaki kırılmaları önleyici etkisi nedeniyle saç bakımında karanfil yağından çokça faydalanılır.

Karanfil yağı romatizma ve kas ağrıları için de faydalıdır. Demir, kalsiyum ve omega 3 kaynağı olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirir. Karanfil yağının az miktarda ağızdan alınması kan şekeri düzeyini düzenlemektedir. Saç ve kafa derisi bakımı için de benzersiz bir madde olarak bilinir.

Çinde ve Hindistanda eski çağlarda diş çürüklerini tedavi için karanfil yağı kullanılmıştır. Dişte oluşan oyukların üzerine bir pamuk parçasına emdirilmiş karanfil yapı konulduğunda diş çürümesini durduran etki oluşturmaktadır. Bu nedenle günümüzde bir çok diş macununda karanfil özü kullanılmaktadır. Karanfil yağı ile karıştırılan çinko oksit diş hekimleri tarafından diş dolgusuna alternatif olarak geçici çözüm şeklinde kullanılmaktadır. Bu sayede dolgu yapılmasına olanak olmayan hallerde geçici olarak diş çürümesi durdurulabilmektedir.

12 total views, no views today

Kategori Şifalı BitkilerYorumlar (0)

Karanfil Yağının Faydaları


Karanfilden elde edilen karanfil yağı; kalsiyum , hidroklorik asit, demir, fosfor, sodyum, potasyum, A ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Karanfil yağı, kozmetik sanayinde ve parfüm yapımında kullanıldığı gibi bitkisel tedavi amacıyla da oldukça yaygın bir kullanım potansiyeline sahiptir.

Karanfil yağı hem doğal bir afrodizyak hem de mükemmel bir stres giderici etkisi olan bir bitkisel uçucu yağdır. Zihin açıcı ve dikkat toplamayı kolaylaştırıcı özelliği ile zihinsel yorgunluğu giderir. Aşırıya kaçmamak kaydıyla uygun miktarlarda tüketilen karanfil yağı zihini açar, berraklaştırır ve unutkanlık, hafıza kaybı, aneksiyete, depresyona sorunu çekenlere yardımcı olur. Diğer yandan uykusuzluk veya uyku bozuklukları çeken kişilerin daha rahat uyku çekebilmeleri amacıyla karanfil yağı tüketmeleri önerilir.

Sivilce sorunu olan kişilerde sivilce kızarıklıklarını ve sivilcelerin oluşturduğu şişlikleri geçirmek için de karanfil yağı kullanılmaktadır. Diğer taraftan karanfil yağı ciltte oluşan lekeler ve kırışıklıklar için de doğal tedavi amacıyla fayda sağlayan bir bitkisel yağdır.

Karanfil Yağının Faydaları

Karanfil Yağı

Karanfil Yağı

*Saç besleyici ve saçtaki kırılmaları önleyici etkisi nedeniyle saç bakımında karanfil yağından çokça faydalanılır.

*Mikropları öldürür.

*Karın bölgesine masaj yoluyla uygulandığında iyi bir gaz sökücü ve hazım düzenleyicidir.

* Ağrıları dindirir.

* Sinirleri  uyarır.

* Hazmı kolaylaştırır.

* Koku giderir.

* İştah açar.

* İshali keser.

* Bedeni ve  zihni yorgunlukları giderir.

* Doğumu kolaylaştırır.

* Ateş düşürür.

* Terletir.

* Mide üşütmesinden doğan şikayetleri giderir.

* Ağız ve mide kokularını gidermeye yardımcı olur.

* Antiseptik ve ağrı kesici olarak kullanılabilir.

* Diş ağrılarına etkili olup. diş eti çekilmesi ve iltihabına kullanılmasi tavsiye edilir.

KULLANIM ŞEKLİ : Dahilen; 1 fincan suya 1-2 damla damlatılarak içilir. Karanfil Yağı Diş ağrılarında pamuk üzerine damlatılarak diş üzerine tatbik edilir.

10 total views, no views today

Kategori Şifalı BitkilerYorumlar (0)

Bitkisel Tedavileri Hakkında

Sitemizde Yer Alan Bilgiler bilimsel veri niteliğinde değildir.Bu nedenle uygulamadan önce doktorunuzla yada bir sağlık uzmanı ile görüşmeniz önerilir.Bitkisel kür yada önerilerle ilgili uygulamalar hakkında sitemiz bir sorumluluk kabul etmez. Site Haritası için tıklayınız Sitemiz Kullanan Kişiler İçin Uyguladığımız Gizlilik Politikaları

İlgili Linkler